середу, 15 лютого 2017 р.

Пенал для пензлів. Майстер-клас для ROSA TALENT

Доброго дня!
Запрошую Вас на новий майстер-клас з декупажу, на якому я, Інна Луппа, розкажу  як можна декорувати пенал для пензлів.


Починаєма ми, як завжди, з грунтовки. Але на цей раз грунтуємо лише кришку, і тільки з одного боку.
 Грунт від ROSA TALENT має добрі вкривні властивості та забезпечує гарне зчеплення заготовки з фарбами, клеєм тощо. Але один шар його дуже прозорий, тому до наклейки серветки рекомендую вкрити поверхню шаром художньої фарби "жовтий неаполітанський" з серії ROSA Studio. Вона щільно вкриває поверхню, крізь неї не проглядає ні грунт, ні основа.
Наступний шаг - приклеюємо серветку. Клей-лак для декупажу дозволяє приклеювати навіть великі фрагменти серветки (як з файлом, так і без) рівно, без зморшок та дір.
Для того, щоб фрагмент серветки органічно злився з основою, домальовуємо тло. Вибираємо декілька фарб в тон. Для цього підійдуть фарби для декору із серії ROSA START.
Вони більш легкі, рідкі та прозорі, ніж художні фарби, тому краще підходять для лессировок та створення художнього тла.
 Перед цим етапом я рекомендую покрити всю поверхню кришки лаком. Якщо щось піде не так (або колір не той взяли, або серветку випадково зафарбували, або ще щось), можна одразу зтерти огріху звичайною вологою серветкою.
Я домальовую тло пензлем, інколи розтушовую мазки пальцем.



Спонжем з невеликою кількістю фарби неаполітанської жовтої приховуємо перехід між домальовуванням та тлом.
 Набризк в 2-3 кольори ще більше з'єднує зображення з тлом. Тільки не забувайте, що при виконанні техніки "набризк", вкритою дрібними крапельками може бути не тільки поверхня, що декорується, а й стіл, стіни та багато того, що попаде в область розбризкування😉.
Пам'ятаємо, що перед домальовуванням ми нанесли на кришку шар акрилового лаку, тому, якщо якась шальна велитенська крапля незаплановано впаде на роботу, не зволікаємо! Витераємо її вологою серветкою.
Останній штрих в декоруванні кришки для пеналу - це Трансфер .
Той, хто хоч раз спробував переводити зображення за допомогою трансферу, не тільки буде від нього у захваті 😍, але й використовуватиме щоразу 😉.
Головне пам'ятати кілька привил. По-перше, перед вибором зображення враховуємо, що  малюнок буде перенесений у дзеркальному відображенні. Друге правило - використовувати обмаль рідини. Більше - не значить краще. Від зайвої рідини зображення розтікається. А ще треба добре закріпити трансферну карту, щоб вона не совалася.

Після того, як я перепробувала декілька інструментів для перенесення зображення (рукоятка ножа, тильна сторона ложки, палочки для морозива або кави), можу з впевністю сказати: краще за дерев'яного стеку нічого нема.
Якщо не забувати про всі вищеназвані моменти, зображення переноситься ідеально!

Тепер переходимо до декорування самого пеналу. Структура дерева (саме з нього зроблена заготовка), ну, напричуд красива!  Тому я вирішила її підкреслити, та ще й в дуже легкий спосіб: за допомогою акрилової фарби.
Щоб досягти насиченого шоколадного тону, додала до сієни паленої трохи чорної. Розвела водою до густоти сметани 😄. Запаслася склянкою води та паролоновою губкою.
А далі все легко! Замальовуємо невелику ділянку фарбою....
Зтераємо вологою губкою надлишок фарби до того станцу, який вас задовольняє. Тобто, коли добре видно структуру дерева.
Повторюємо з усіх зовнішніх сторін.
В середину я додала яскравий, насичений салатовий колір. Використання декоративної акрилової фарби, завдяки її прозорості, дозволило так само підкреслити структуру дерев'яної заготовки.
На данному етапі покриваємо пенал лаком. 
І продовжуємо декорувати!
Гладенькі дерев'яні бочки пеналу прикрашаємо метеликами. Робимо це за допомогою трафарету та спонжа з невеликою кількістю фарби неаполітанської жовтої.
Знову пам'ятаємо, якщо нас незадовольнив малюнок, можемо зтерти його вологою серветкою та повторити спробу ще раз і ще, і ще раз, адже ми захистили роботу лаком.

 Промальовуємо крильця метеликів.


 Наносимо 2-3 шари лаку. Робота закінчена!

Дякую!



Немає коментарів:

Дописати коментар