середу, 24 січня 2018 р.

Стімпанк.

Мої шанування всім прихильникам декупажу!
Сьогодні я буду говорити про 

стімпанк.



Спочатку трішечки відомостей з інтернету:
 "Стімпанк - майбутнє, якого не було.
Рух стімпанк або паропанк зародився в 60-80 рр. 20 століття як ідея про те, що хід розвитку цивілізації пішов не по тому шляху, що повинен був. Адепти стімпанка заперечують мікро і нано-технології, пластмасу та інші атрибути сучасності та марять про те, що навіть найпростіший повсякденний механізм міг би успішно працювати на пару, як це і передбачалося до того, як все пішло не так.
  Стімпанк являє собою дійсно фантастичну епоху без найменшого натяку на пластик і взагалі будь-які синтетичні матеріали, тому їх в стімпанку не повинно бути не під яким соусом.  Це перше і найголовніше правило простору парових машин.
В іншому ж стімпанк вітає будь-які природні матеріали: камінь і дерево, метал - в ідеалі бронза, а також плитку і скло.
 Щодо кольорів, то тут присутні теплі відтінки від світло-бежевого до майже чорного з переважанням жовто-коричневого і червоно-коричневого, а також деталі для імітації міді та латуні.
 Стімпанк - це стиль не тільки в інтер'єрі, але і в житті, який сповідують самозабутні романтики, які намагаються втілити в життя майбутнє, якого не було". (взято тут)

Мені особисто закортіло спробувати себе у цьому цікавому стилі. 
Результат - чоловіча скриня.
Серветка з старовинним авто стала основою.

 Деталі (невеличка викрутка, гвинтики, гайки тощо) закріплені на структурній пасті та пофарбовані у чорний колір з срібним відливом - додали брутальності та строгості.
Сама структурна паста була нанесена мною у три етапи та трьома кольорами: чорним, сірим, блакитним. Завдяки цьому вдалося передати нерівність та корозійність поверхні.


 Металева блискавка імітує кишеню на боковій стороні скрині.


 Інша розстібнута блискавка "оголює" декупажний малюнок.


 Всередині завдяки трансферним картам та методу набризку вдалося відтворити вінтажний чоловічий простір.



 Для мене це була дуже цікава робота, нова та пізнавальна.


Запошую всіх бажаючих долучатися до участі у завданні від блогу  Аrt-piaskownica, присвяченому стилю стімпанк.
Я ж хочу представити свою роботу в галереї блогу ROSA TALENT, 
адже заготовка, акриловий грунт, фарби,  клей-лак для декупажу, трансферні картки та трансферна рідина - все це від ТМ Rosa.
Дякую, що завітали.




2 коментарі:

  1. Інна, вийшло дуже цікаве та вдале поєднання ретро-машини зі стімпанковським залізяччям, особливо замочок і фари-кнопки в машині класно вписались! Сміливий експеримент! Чудово, що пробуєш нові стилі :).

    ВідповістиВидалити