понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Дощечка у стилі шеббі.

Вітаю, дорогенькі!
В інеті можна знайти дуже багато статей про стиль шеббі-шик. Дуже багато інтерпретацій та ілюстрацій. Не всі вони є вірними, деякі, навіть, хибні. Тому хочу поділитися, що є саме для мене шеббі-шик.
В перекладі з англійської shabby - це обшарпаний, зношений, вутлий.
Якщо ми говоримо про предмет - це той, що зазнав вплив часу. На ньому з'явилися тріщини, подряпини, з боків зтерлася фарба, утворилися плями бруду. Він може бути старий, але той, що добре зберігся, а може бути й новим, але мати вигляд досить старого та обшарпаного завдяки наполегливій праці декоратора. 


Щоб створити роботу у  стилі шеббі-шик, необхідно дотримуватися декількох прийомів. Вони можуть бути застосовані всі разом, а можуть бути й поодинці.
Отже, для того, щоб зістарити декоруємий предмет:
1. Використовуємо кракелюр. Однокомпонентний чи двокомпонентний - у данному випадку не має різниці. Обидва однаково підходять.
2. За допомогою двох контрасних фарб, свічки та наждачки створюємо подряпини на гранях. Тобто там, де ці подряпини можуть з'явитися природним шляхом.
3. Фарба одного чи двох кольорів та пензлик або зубна щітка - таким чином досягаємо прийому "набризк". 
4. Наостанок, надаємо роботі вживаного вигляду.  За допомогою коричневої акрилової фарби, а ще краще пасти для пристарювання. Тобто імітуємо плями від пальців рук, що виникають з часом, якщо предметом часто користуються.
В результаті ми отримуємо новий предмет, який власноруч зістарили та надали йому рис, притаманних стилю шеббі-шик.
Цією своєю роботою запрошую до участі у завданні блогу  Аrt piaskownica TEMAT - rower
Та беру участь у Галереї ЖОВТНЯ блогу ROSA TALENT
Використані матаріали:


1 коментар: