вівторок, 30 березня 2021 р.

«Іван та Марічка. Сьогодення».

 

Сучасна молодіжна мода здається інколи дивною, особливо, коли ти живеш на світі майже пів століття. Що ми тільки не бачили на підлітках: короткі спідниці, короткі топи, короткі пальта, короткі штанці, короткі шкарпетки. Для когось це смішно, а інший вважає себе на гребні моди. І має на те право, адже мода стиляг або 80-х так само викликала шквал емоцій у старшого покоління, але «на ура» підтримувалася молоддю.

А згадала я сьогодні про моду, бо хочу розказати про свою ляльку. Точніше пару ляльок. Створені вони були у 2016 році. Того часу мій син-підліток ходив у відносно вузьких штанцях, сорочці у клітинку, яку вдягав навипуск на футболку, та кашкеті з великим прямим козирком. Саме тоді стали поширюватися «бананки» – невеличкі зручні хлопчачі сумки. Так в моїй голові визрів образ хлопа. А куди хлоп без дівки? Нікуди! Тож додала я йому пару: юначку у джинсовій спідниці та з модною сумкою через плече. Такі собі Ромео та Джульєтта по-українські. Чом не Іван та Марічка з повісті М. Коцюбинського "Тіні забутих предків", що перенесені у сучасність.

За внутрішньою будовою моя парочка подібна до вузлових ляльок Поділля. Тіла змотані з клаптиків бавовняної тканини. Одяг шитий.

Зріст ляльок 22 см. Стоять самостійно, спираючись на тин. Зроблені у одному екземплярі. Авторська лялька. Інтер’єрна. Сувенірна.











 

Немає коментарів:

Дописати коментар