неділю, 12 червня 2022 р.

Княгиня.

 

Майже кожна лялька має свою історію. Це може бути історія, що передує створенню, історія натхнення. А може, навпаки, бути історія самого створення. А буває й історія, що трапляється з лялькою після її виготовлення.

Майже кожна лялька має часовий проміжок, за який вона була створена. Одну можна зробити протягом години. На одному диханні. Інша ж народжується довго й у муках творчості, коли міняється задум, тканини, втілення ідеї.

Майже кожна лялька має свій емоційний фон. Радість, смуток, щастя, журба, кохання. Це може відчуватися одразу, а може бути лише натяком, або глибинним сенсом.

Майже кожна лялька має свого прихильника, свого глядача. Комусь вона до вподоби, а когось дратує.

І кожна лялька назавжди залишається у серці майстрині, що її створила.

Ляльку «Княгиню» я почала створювати на одному подиху. Керувалася та надихалася книгами О.С.Найдена та Л.С.Орлової, а також майстер-класом Олени Мединської.

 23 лютого вона була майже готова. Залишався дріб’язок. Та на наступний день,  так як і на наступні місяці я її не доробила. Спочатку не мала змоги, потім бажання. Та вчора, 11 червня я все ж таки її закінчила. Руки самі потягнулися. Ця лялька для мене – символ України, її свободи, її долі, її минулого та майбутнього.

З вірою в нашу Перемогу 💙💛






Немає коментарів:

Дописати коментар