середу, 27 березня 2019 р.

Нерозлучники.


Цю мотанку ще називають "Весільна лялька", адже вона є дуже сильним оберегом для молодят.
Лялька Нерозлучники є символом міцного сімейного союзу. Це оберіг для двох закоханих, які хочуть зберегти свою любов на все життя. Символ єднання двох долей в одну. Символ щасливої родини.
  Це не тільки чудовий подарунок на весілля, вінчання, річницю весілля, але і оберіг на все життя! 
Моя сьогоднішня парна лялька - подружжя зі стажем.
Пройти разом по життю і не схибити, не зрадити, а підтримувати і оберігати один одного - таке символічне значення цих Нерозлучників.




Є одна суттєва особливість ляльки, яка відрізняє її від багатьох інших мотанок. Дві постаті об'єднані однією спільною рукою. Спільна рука - це спільна мета в житті, спільний шлях. Побажання, щоб чоловік з дружиною були нерозлучні, йшли роками пліч о пліч, ділячи навпіл радості й біди. Вузол, який утворює загальний кулак нерозлучників символізує єднання двох доль в одну.
 Традиційно такі ляльки робили без рис обличчя. Вважалося, що, маючи вираз обличчя, лялька мала душу й втрачала свою таємничість і охоронні властивості.
Мотанки виконані без застосування голки і ножиць (пошитий виключно одяг), щоб життя молодої сім'ї було "не колоте - не різане".
  Ляльку Нерозлучники дуже дбайливо зберігали в родині, а коли з'являлися дітки, на одну загальну руку господиня навішувала маленьких лялечок з ниточок. Лялька Нерозлучники - це сімейний портрет. Вона народжується при народженні сім'ї і залишається в родині, як оберіг сімейних цінностей.

Попередня стаття про ляльку Нерозлучники ТУТ




3 коментарі:

  1. Вот это масштаб! Какая ж вы молодец! У вас получилась инсталляция из мотанок:) Спасибо от блога Crazy-lab.

    ВідповістиВидалити
  2. Да, коллекция!)) На любой вкус:) Спасибо от Crazy-lab:)

    ВідповістиВидалити
  3. Какая колоритная парочка! Вот ведь руки золотые, и мужской образ тоже классно в куклах смотрится! Спасибо от блогаCrazy-lab

    ВідповістиВидалити